mgr Magdalena Jerzak

Dietetyk kliniczny oraz pedagog z pasji i wykształcenia. Pierwsze studia – pedagogiczne – ukończyła w 2015 roku w Olsztynie uzyskując tytuł magistra. Drugie – również magisterskie – z dietetyki klinicznej – w 2021 roku w Łodzi. Od niemal 2 lat pracuje w zawodzie z pacjentami indywidualnymi pomagając im ustalić najlepszy dla nich model terapii żywieniowej w zależności od ich jednostek chorobowych. Pracuje również w Instytucie Dopplera – Warszawskim Instytucie Naczyniowym – gdzie jako dietetyk kliniczny zajmuje się pacjentkami z Lipoedemą. Współpracuje z organizacją z USA – Lipedema Simplefield org – gdzie z dr Leslyn Keith na co dzień wymienia poglądy i najnowsze aktualizacje w zakresie Lipoedemy. Dodatkowo w kwietniu 2022 roku wystąpi na ich on-line Sympozjum dotyczącym Lipoedemy opowiadając o powiązaniach Lipoedemy z SIBO. Szczególnie bliskie Jej doświadczeniom oraz zainteresowaniom medycznym są: – Lipoedema, – Obrzęk mieszany, – Insulinooporność, – Choroby tarczycy, – SIBO, SIFO, IMO, nietolerancja histaminy, – Celiakia, – Choroby jelit, – Nietolerancje pokarmowe, – Zaburzenia hormonalne, – Choroby endokrynne, – PCOS, endometrioza, – Cukrzyca, stan przedcukrzycowy, hipoglikemia reaktywna, hiperinsulinizm, – Choroby nerek, – Hipercholestrolemia, – Dna moczanowa, – Niealkoholowe stłuszczenie wątroby – NAFLD, – Choroby autoimmunologiczne np. Hashimoto, toczeń itp., i wiele innych.

Opieka nad pacjentami ma charakter indywidualny oraz najczęściej jest długotrwała. Pomożemy Ci przejść przez wszystkie etapy diagnostyki, dietoterapii, utraty nadmiernej masy ciała oraz wdrożymy Cię w trwałe nawyki żywieniowe, najlepsze dla Ciebie docelowo.